Випадково відкрив для себе сайт, що спочатку виглядав як стандартний портал із новинами. Його назва — Retro і знаходиться за адресою https://retro.ua/.
Відкривши головну сторінку, увагу привернув доволі несподіваний набір тем: статті про фази Місяця, норми правопису, рекомендації щодо визначення вагітності, дати державних свят і анонси акцій на кшталт "Чорної п'ятниці". Справді незвичайне поєднання!
Я зацікавився, і я почав гортати далі. Як виявилося, що на сайті можна знайти багато цікавих публікацій на найрізноманітніші питання: від медичних порад і календарів до описів звичаїв та граматики. Незважаючи на ім'я "Retro", інформація на ньому — це практичні матеріали, яка може стати в пригоді щодня.
Особливо запам'ятав стаття про те, коли ставити двокрапку — дуже доступно пояснюють правила, про які з уроків залишилися приблизні знання. Запам'ятав також текст про народні традиції у 2026 році. Загалом, сайт виявився оригінальним міксом календаря, енциклопедії та довідника, де відшукаєш пояснення на багато щоденних дилем.
Звідки дізнався розв'язання будь-яких проблем в одному місці.
Враження на інформаційний сайт IZUM
Вирішив глянути, що ховається за адресою https://izum.ua/. Назва привернула увагу, але було незрозуміло, що побачу. З'ясувалося, що це ресурс із публікаціями на безліч тем — починаючи з рецептів і закінчуючи порадами для фермерів.
Про що ресурс
Перше, що бачиш — схожа на добірку корисних матеріалів. Наприклад:
- скільки триває тільність у корови (докладний огляд по днях);
- вага крохмалю в ложці;
- правила вживання борсукового жиру;
- коли дитина починає сидіти;
- скільки коштує паспорт в Україні у 2026 році;
- як квасити капусту, щоб вона була білою.
Також є статті про святкові дні (наприклад, День Катерини), формули з геометрії, розцінки в лікарнях тощо.
Що сподобалось
Ресурс не обмежується однією тематикою. Тут справді можна знайти вирішення щоденних проблем. Зокрема, я хотів дізнатися, скільки дійсне направлення від сімейного лікаря, — і натрапив на відповідний матеріал з роз'ясненнями згідно з нормами. Також взяв до уваги спосіб приготування.
Дійсно потрібний портал, який варто зберегти в закладках. Вдале місце, коли треба швидко знайти пояснення або інструкцію на будь-яку життєву тему — починаючи від тільності тварин і закінчуючи кухонними вимірами.
Про що ресурс
Перше, що бачиш — схожа на добірку корисних матеріалів. Наприклад:
- скільки триває тільність у корови (докладний огляд по днях);
- вага крохмалю в ложці;
- коли дитина починає сидіти;
- скільки коштує паспорт в Україні у 2026 році;
Також є статті про святкові дні (наприклад, День Катерини), формули з геометрії, розцінки в лікарнях тощо.
Що сподобалось
Ресурс не обмежується однією тематикою. Тут справді можна знайти вирішення щоденних проблем. Зокрема, я хотів дізнатися, скільки дійсне направлення від сімейного лікаря, — і натрапив на відповідний матеріал з роз'ясненнями згідно з нормами. Також взяв до уваги спосіб приготування.
Дійсно потрібний портал, який варто зберегти в закладках. Вдале місце, коли треба швидко знайти пояснення або інструкцію на будь-яку життєву тему — починаючи від тільності тварин і закінчуючи кухонними вимірами.
Моя думка про веб-сайт IZUM
Вирішив глянути, що є за адресою https://izum.ua/. Назва привернула увагу, але я не знав, чого чекати. Виявилося, що це блог із добіркою матеріалів на різні теми — починаючи з рецептів і закінчуючи порадами для фермерів.
Зміст порталу
Головна сторінка — схожа на добірку корисних матеріалів. Ось лише кілька прикладів статей:
- скільки триває тільність у корови (детальний гід по термінах);
- скільки грамів крохмалю в столовій ложці;
- з яких місяців діти сидять;
- вартість оформлення паспорта;
Також є статті про святкові дні (наприклад, День Катерини), математичні розрахунки, розцінки в лікарнях тощо.
Найцікавіше
Ресурс не обмежується однією тематикою. Дійсно трапляються вирішення щоденних проблем. Скажімо, мене давно цікавило, скільки дійсне направлення від сімейного лікаря, — і натрапив на відповідний матеріал з детальним описом. Занотував собі спосіб приготування.
Корисний ресурс, який варто зберегти в закладках. Вдале місце, якщо потрібно терміново дізнатися або пораду з будь-якого приводу — у всьому діапазоні — від сільського господарства до кулінарії.
Зміст порталу
Головна сторінка — схожа на добірку корисних матеріалів. Ось лише кілька прикладів статей:
- скільки триває тільність у корови (детальний гід по термінах);
- скільки грамів крохмалю в столовій ложці;
- з яких місяців діти сидять;
- вартість оформлення паспорта;
Також є статті про святкові дні (наприклад, День Катерини), математичні розрахунки, розцінки в лікарнях тощо.
Найцікавіше
Ресурс не обмежується однією тематикою. Дійсно трапляються вирішення щоденних проблем. Скажімо, мене давно цікавило, скільки дійсне направлення від сімейного лікаря, — і натрапив на відповідний матеріал з детальним описом. Занотував собі спосіб приготування.
Корисний ресурс, який варто зберегти в закладках. Вдале місце, якщо потрібно терміново дізнатися або пораду з будь-якого приводу — у всьому діапазоні — від сільського господарства до кулінарії.