Як я навчилася готувати яловичий бульйон

Welcome to the Forums. We are currently revising this area for use, but you are welcome to view and comment as you wish. Inaccessible areas are bot shielded but can be entered with applied logic or by asking me through other channels. This will open further when need and cause arises. Thank you for being here. Sevahem, Always.
JennaLed
Alpha

Як я навчилася готувати яловичий бульйон

Post by JennaLed »

Колись я була переконана, що зварити справжній бульйон то справжнє мистецтво. Мої спроби зазвичай закінчувалися каламутну рідину з сумнівним ароматом, а яловичина нагадувало підошву. Через такі невдачі я користувалася звичайними супами з пакетиків, хоча завжди мріяла про справжню ароматну, золотаву та прозору страву, яку подавали в ресторанах.

Ситуація кардинально змінилася, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Гортаючи різноманітні рецепти, я знайшла той найголовніший — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». Щоправда я відмовилася від експериментів із галушками, технологія приготування став для мене відкриттям.

Дію я за таким алгоритмом:

1. Керуючись інструкцією з [я взяла яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, повністю зануривши продукт.
2. Довела воду до кипіння на максимальному вогні. Обов'язково слід — зняла весь шум, що утворився. Колись я нехтувала цією процедурою, і юшка завжди була мутною.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, до стану ледь помітного булькання. Вкинула головку цибулі, морквину, запашний лавровий лист, духмяний перець і сіль. І залишила все це нудитися близько трьох годин, під кришкою.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. На подив, він був кришталево чистим, з приємним золотавим кольором і запахом, що дражнив ніс, що вся квартира наповнилася затишком.

Тепер я варю його регулярно і з великим задоволенням. Це ідеальна основа для моїх улюблених супів, або ж самодостатньою стравою, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. І кожного разу, коли кушту з готового бульйону, я згадую портал, завдяки якому я пізнала магію ідеального бульйону.