Dīvainākais 5000 eiro, ko esmu nopelnījis

Welcome to the Forums. We are currently revising this area for use, but you are welcome to view and comment as you wish. Inaccessible areas are bot shielded but can be entered with applied logic or by asking me through other channels. This will open further when need and cause arises. Thank you for being here. Sevahem, Always.
klarikafoolish
Epsilon

Dīvainākais 5000 eiro, ko esmu nopelnījis

Post by klarikafoolish »

Atvainojos, ja sākšu nesakarīgi, bet es joprojām esmu šokā. Un tas nav tas šoks, kad tu atver ledusskapi un saproti, ka piens ir sapuvis. Tas ir kaut kas daudz dīvaināks. Tas ir kā atskurbšana no tā, ka tev nejauši ir uzsmērējuši sejā milzīgu laimes torti.

Sāksim no sākuma. Man ir trīsdesmit trīs gadi, es strādāju par grafisko dizaineri, un mana dzīve pēdējā laikā ir bijusi kā sasalis zupa – vienmuļa un bezkrāsaina. Pagājušajā sestdienā lija kā no spaiņiem. Rīga bija pelēka, slapja un pretīga. Es biju atnācis mājās no darba, izmetis lietussargu gaitenī, kurš uzreiz izveidoja peļķi, un nosēdies pie datora. Man nebija plānu. Draugi bija aizbraukuši uz laukiem, sieva (nu, drīzāk bijusī) bija prom jau pusgadu, un manā vienistabas dzīvoklī valdīja tāda klusuma sajūta, ka dzirdēju, kā putekļi nosēžas uz monitora.

Laiks nogalināt. Sāku skrollēt cauri sociālajiem tīkliem, bet tur bija tikai bildes ar perfektiem cilvēkiem, kas ēd perfektus avokado tostus. Man gribējās kaut ko citu. Kaut ko, kas izrauj no šīs pelēkās realitātes. Atcerējos, ka kāds kolēģis darbā pieminējis tiešsaistes spēles. Ne jau tās, kur jāskaita matemātika, bet tās, kur viss balstās uz veiksmi un mirkļa adrenalīnu.

Ierakstīju meklētājā pirmo, kas nāca prātā, un uzgāju vavada. Skanēja svešārdīgi, pat nedaudz eksotiski. Domāju, vismaz nekas garlaicīgs. Atvēru lapu, un mani uzreiz pārņēma dīvaina sajūta – tās krāsas, animācijas, viss tas troksnis virtuālajā pasaulē. Toreiz vēl nezināju, ka šis būs tas vakars, kad mana pelēkā pirmdiena pārvērtīsies par kino.

Sāku ar sīkumiem. Parastie spēļu automāti ar augļiem un septītniekiem. Pirmās desmit minūtes bija kā miegs. Esi ārā, esi iekšā. Nauda kūst, bet tas nav sāpīgi, jo es to uztvēru kā biļeti uz izklaidi. Apmēram divdesmitais spins, un pēkšņi notika kaut kas tāds, kas man lika piesist dūri pa galdu. Visi simboli sakrita kā šaha partijā – skaņa, mirgojošas gaismas, un manā bilancē ielidoja pāris simtu eiro. Mana sirds uz mirkli apstājās.

Tā bija tā sajūta, kad tev ir karsts un auksts vienlaicīgi. Sāku smaidīt kā muļķis. Tas nebija par naudu. Tā bija sajūta, ka esmu apmānījis sistēmu. Ka es, parasts Jānis no Āgenskalna, esmu uzvarējis. Protams, es turpināju. Kā gan citādi? Kad tev iet, tu nekāpsi nost no velosipēda.

Pārslēdzos uz kaut ko dinamiskāku – spēli ar džungļu tēmu, kur lielie lauvas un pērtiķi atnesa bonusus. Šeit man vajadzēja nedaudz stratēģijas, izvēlēties, kad riskēt, kad piespiest pogu “stop”. Sāku just, kā adrenalīns plūst cauri vēnām. Aizmirsu par lietus aiz loga. Aizmirsu par rītdienas sapulci ar grūto klientu.

Tad notika tas, par ko stāsta leģendas. Vienā no bonusu raundiem ekrāns uzsprāga zaļās un zelta krāsās. Sākās bungu deja, simboli mainījās ātrāk par acs mirkšķināšanu. Laukums pie laukuma, un katrs nes katru vērtību. Es pat nesapratu, cik daudz tur ir nullīšu, bet mans konta atlikums sarāva – no pāris simtiem uz kaut ko, kas izskatījās pēc algas par trim mēnešiem.

Man rokas sāka trīcēt. Nē, es neesmu spēlmanis, es parasti dzeru tēju un lasu par mārketingu, bet šeit es jutos kā Džeimss Bonds, kas lauž banku Montekarlo. Vavada šajā brīdī man vairs nebija tikai vietnes nosaukums. Tas bija kā burvju vārds, kas atslēdza kasti ar mana prāta dopamīnu.

Nākamais solis bija izmēģināt to, no kā parasti baidījos – kāršu spēles ar dīleri tiešraidē. Tur nav nekādu slēpto pārslēgšanu, tur viss ir īsts. Krupjē ar smaidu, reālas kārtis un reāls laiks. Es neko nerubīju par blekdžeku, bet, ziniet, kad esi uz viļņa, tev šķiet, ka vari uzminēt pat loterijas skaitļus. Ieliku likmi un paņēmu kārtis. Divdesmit viens. Tieši pirmajā reizē. Smaidīju pretī ekrānam, it kā krupjē mani redzētu.

Toreiz es apstājos. Nē, man nebija bail zaudēt. Man bija bail, ka šī sajūta beigsies. Aizgāju uz virtuvi, ielēju sev glāzi ūdens un paskatījos spogulī. Tur bija sarkans, uzbudināts cilvēks. Nevis tas nogurušais dizaineris, kurš katru dienu dzer kafiju bez cukura.

Kad atgriezos, nolēmu, ka šodien vēl mēģināšu vienu reizi. Tikai vienu. Lielākais risks, ko varu atļauties. Uzliku gandrīz visu, kas man bija kontā, ka spēle atnesīs reizinātāju. Tā bija azarta dēka, nevis aprēķins. Un, kad ritenis apstājās tieši uz zaļā lauciņa ar x50, es aizrāvos no krēsla. Es kliedzu. Burtiski. Vienatnē, savā dzīvoklī. Kliedzu kā bērns, kuram uzdāvināja suni.

Tā bija neprātīga laime. Nopelnīt 5000 eiro apmēram divu stundu laikā, sēžot mājās čībās. Bet pats dīvainākais – es neieslēdzos režīmā “pārdzīvotājs” un neturpināju spēlēt līdz pēdējam centam. Es nospiedu izņemšanu. Vienkārši un auksti. Aizvēru cilni.

Pēc tam es vēl ilgi sēdēju tumsā, klausoties lietus skaņā, kas bija pierimusi. Turēju telefonā bankas paziņojumu par naudas ieskaitīšanu un smaidīju. Tas nebija par pirkumiem. Es pat neko nepirku. Nākamajā dienā aizgāju uz parku, nopirku saldējumu, kas maksāja 2 eiro, un vienkārši skatījos, kā pīles peld. Sajutos dīvaini mierīgs.

Vakars, kurā es uzgāju vavada, man atgādināja vienu vienkāršu lietu. Dažreiz tavam garastāvoklim ir nepieciešams šāviens, bet, lai šis šāviens tevi nenogalinātu, tev pašam jāprot nolaist pistoli. Tā nebija alkatība, tā bija vēlme atkal sajust dzīvi. Un es to sajutu. Ar lieliem burtiem.

Šodien es vairs neesmu tas pelēkais cilvēks. Manā makā ir 5000 eiro, bet vēl svarīgāk – manā atmiņā ir stāsts, ko es stāstīšu saviem mazbērniem, protams, izlaižot to vietnes nosaukuma daļu, lai viņi neiedomājas, ka vectēvs ir azartspēļu magnāts. Man vienkārši paveicās.

Tā reizēm gadās. Vienā vakarā. Sliktā laikā. Visnegaidītākajā brīdī. Un, ziniet, kad nākamreiz līs lietus, es vairs neskumšu. Es atcerēšos, kā mana sirds sitās ātrāk, un sapratīšu, ka dzīve ir pārāk īsa, lai būtu pelēkai. Vajag tikai nelielu grūdienu. Un, protams, nedaudz veiksmes. Bet to visi zina.
Zachary

Re: Dīvainākais 5000 eiro, ko esmu nopelnījis

Post by Zachary »

The Conspiracy Between Sex Doll Consumption and the "Loneliness Economy" The popularity of the Klarna sex doll is a microcosm of the expansion of the "loneliness economy." Research indicates that the main reasons for purchasing sex dolls include companionship, sexual needs, difficulties in real relationships, and mental health issues. Only 14% of respondents indicated that sex was a core element of their relationship with the sex doll.
Post Reply