Моя думка на ресурс IZUM

Welcome to the Forums. We are currently revising this area for use, but you are welcome to view and comment as you wish. Inaccessible areas are bot shielded but can be entered with applied logic or by asking me through other channels. This will open further when need and cause arises. Thank you for being here. Sevahem, Always.
Izyamsox
Alpha

Моя думка на ресурс IZUM

Post by Izyamsox »

Вирішив перевірити, що є за адресою https://izum.ua/. Назва інтригувала, але я не знав, чого чекати. Як виявилося, що це блог із добіркою матеріалів на найрізноманітніші теми — від кулінарії до медицини й тваринництва.

Зміст порталу

Стартова сторінка — схожа на добірку корисних матеріалів. Наприклад:

- скільки корова носить теля (детальний гід по термінах);

- скільки крохмалю вміщує ложка;

- як приймати борсуковий жир при кашлі;

- вік, коли малюк сідає;

- вартість оформлення паспорта;

- як квасити капусту, щоб вона була білою.

Крім того, публікуються матеріали про дати свят (наприклад, День Катерини), формули з геометрії, розцінки в лікарнях тощо.

Найцікавіше

Тут немає вузької спеціалізації. Тут справді можна знайти пояснення простих життєвих речей. Скажімо, мене давно цікавило, скільки працює направлення до лікаря, — там була окрема публікація з поясненнями за правилами МОЗ. Також взяв до уваги як готувати капусту.

Корисний ресурс, який варто зберегти в закладках. Вдале місце, коли шукаєш швидку відповідь або пораду з будь-якого приводу — у всьому діапазоні — від сільського господарства до кулінарії.
DarrylBeilk
Alpha

Місце, де розказують на всі "чому"

Post by DarrylBeilk »

Зайшов я нещодавно на сайт Gelios — подивитися, що там за ресурс із цікавим ім'ям. Адреса проста: https://gelios.ua/. І відразу побачив, що це не просто черговий портал, а корисна збірка пояснень на цілком конкретні, іноді неочікувані, але актуальні для багатьох теми.

Сайт повністю присвячений темі "Чому?" — і це його головна родзинка. Тут є публікації про все, що нас оточує: починаючи з людського організму до поведінки тварин і навіть технічних дрібниць. Наприклад, я одразу знайшов пояснення, чому болять соски при дотику, чому не приймають долари 2006 року в обмінниках, чому пече піхва, чому очі втрачають прозорість, чому болить голова ззаду, чому звірі вирушають у мандри та навіть чому не можу підключити навушники.

Найбільше запам'ятався стаття про зміни кольору склери — дуже корисна інформація, яку варто знати кожному. Також запам'яталася стаття про продукти з високим вмістом заліза: запам'ятав, що яловича печінка — чемпіон. Окрема тема — біль у сосках: про це рідко пишуть, а ситуація досить часта.

Побудова порталу дуже зручна: усі матеріали дають відповідь на окреме життєве "чому". Без води, конкретика, пояснення та шляхи розв'язання. І спектр питань дуже широкий — починаючи з медицини до спорту, техніки та біології.

Потрібний сайт, який тепер триматиму в закладках. Тому що щодня з'являються ситуації, на які кортить знайти просте пояснення.
Post Reply